Ρεπορτάζ/Θεσσαλονίκη: Φεύγει (και) το ταχυδρομείο από την Νέα Ευκαρπία!

Στην υλοποίηση της απόφασης για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Νέας Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης αποφάσισαν να προβούν τα ΕΛ.ΤΑ., με την τρέχουσα εβδομάδα (3 - 7 Ιουλίου) να είναι η τελευταία της λειτουργίας του.


Η είδηση αυτή προκαλεί αναστάτωση στην τοπική κοινωνία, με τους κατοίκους της περιοχής να διαμαρτύρονται για αυτή την εξέλιξη. 


Όπως δηλώνουν μάλιστα είναι αγανακτισμένοι αφού το κλείσιμο του υποκαταστήματος των ΕΛ.ΤΑ. έρχεται να συμπληρώσει την εικόνα παραμέλησης τους καθώς η περιοχή δεν διαθέτει ούτε υποκαταστήματα τραπεζών, με αποτέλεσμα οι πολίτες να αναγκάζονται να μετακινηθούν για την εξυπηρέτηση τους στις όμορες περιοχές της Πολίχνης και της Σταυρούπολης.

Επιπλέον αξίζει να σημειωθεί το γεγονός ότι η Νέα Ευκαρπία βρίσκεται στην εξωτερική πλευρά του εσωτερικού περιφερειακού της Θεσσαλονίκης με την μοναδική (όπως και η υπόλοιπη δυτική Θεσσαλονίκη) συγκοινωνιακή πρόσβαση στο πολεοδομικό συγκρότημα να ειναι τα λεωφορεία του Ο.Α.Σ.Θ., μια κατάσταση που θα παραμείνει και μετά την πολυπόθητη ολοκλήρωση της βασικής γραμμής του μετρό.


Σχόλια