Ρεπορτάζ: Ο Καμπανιακός στην SL2 και η Χαλάστρα στα Ουράνια!

*Το παρόν κείμενο δημοσιεύτηκε για λογαριασμό της σελίδας "Επίσκυρος"


Στην νοτιοδυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης, στο δέλτα του ποταμού Αξιού βρίσκεται η περιοχή που ονομάζεται Καμπάνια, με κέντρο της την πόλη της Χαλάστρας. Πρόκειται για μια πόλη, ορθότερα ένα χωριό που εξελίχθηκε σε πόλη εξαιτίας της γειτνίασης της με την ΒΙ.ΠΕ. της Σίνδου αλλά και των οριζόνων και των μυδοκαλλιέργιων. Παράλληλα ένα ιδιαίτερο γνώρισμα της είναι και το γεγονός ότι είναι γνωστή πανελλαδικά με τρία ονόματα. Αρχικά λεγόταν Κουλακιά, μετέπειτα Πύργος για να ακολουθήσει η σημερινή ονομασία της ως Χαλάστρα. Επιπλέον από το εκεί καταγόταν και ο νεομάρτυρας της Ορθόδοξης Εκκλησίας Άγιος Αθανάσιος ο Κουλακιώτης, ο οποίος μαρτύρησε στην περιοχή Καΐστρι στην περιοχή της Επταλόφου (Αμπελοκήπων) της Θεσσαλονίκης.

Καμάρι της πόλης αλλά και της ευρύτερης περιοχής είναι η ομάδα της ο Καμπανιακός, ο οποίος την φετινή αγωνιστική περίοδο κατάφερε να εξασφαλίσει την άνοδο στην SL2, γινόμενος μόλις η δεύτερη ομάδα εκτός του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης τις τελευταίες δεκαετίες που το πετυχαίνει, μετά την Αναγέννηση Επανομής.

Πριν οτιδήποτε άλλο αξίζει να γίνει αναφορά στην ιστορική προσφορά των κατοίκων της τότε Κουλακιάς, όταν την περίοδο των Βαλκανικών πολέμων βοήθησαν, δημιουργώντας γέφυρες με τις βάρκες τους στον ποταμό Αξιό, στην προέλαση του Ελληνικού στρατού προς την Θεσσαλονίκη για την απελευθέρωση της. Προς τιμήν τους υπάρχει σχετικό μνημείο έξω από το γήπεδο της τοπικής ομάδας.

Καμάρι της πόλης αλλά και της ευρύτερης περιοχής είναι η ομάδα της, ο Καμπανιακός, ο οποίος τη φετινή αγωνιστική περίοδο κατάφερε να εξασφαλίσει την άνοδο στη Β’ Εθνική. Μάλιστα, έγινε μόλις η δεύτερη ομάδα εκτός του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης που το πετυχαίνει τις τελευταίες δεκαετίες, μετά την Αναγέννηση Επανομής.

Η γιορτινή ατμόσφαιρα της ημέρας φανερώθηκε πριν ακόμα μπει κάποιος στο γήπεδο, με τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα να αποτελούν την καλύτερη μαρτυρία.

Εντός γηπέδου, ο Καμπανιακός αντιμετώπιζε την αντίστοιχη του Τηλυκράτη Λευκάδας για τα play off ανόδου από τη Γ’ Εθνική στην Super League 2. Ο κόσμος είχε λάβει από νωρίς θέση στην εξέδρα. 

Ο αγώνας, για την ιστορία, έληξε με το τελικό σκορ να είναι στο 1-1, με την ομάδα της Λευκάδας να προηγείται στο πρώτο και τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο κόσμος στις κερκίδες ανυπομονούσε να πανηγυρίσει μαζί με την ομάδα. Όλες οι ηλικίες φύλα και κοινωνικές τάξεις ήταν στο γήπεδο. Συνδετικός τους κρίκος, η τοπική ομάδα.

Με την λήξη του αγώνα οι πανηγυρισμοί των ποδοσφαιριστών και του κόσμου ξεκίνησαν.


Οι πανηγυρισμοί ωστόσο ήταν διπλοί αφού και ο Τηλυκράτης Λευκάδας εξασφάλισε επίσης την άνοδο στη SL2.


Μετά την λήξη του αγώνα όλα στο γήπεδο θύμιζαν πραγματική πανήγυρη. Μάλιστα, για τον λόγο αυτό στήθηκε και εξέδρα, αφού θα ακολουθούσε και μουσικό πρόγραμμα.




Σχόλια