SL2: Μακεδονικός Νεάπολης-Λεβαδιακός: 1-3 Με το αριστερό στα playoffs-Ρεσιτάλ ευρηματικότητας στην "πράσινη" κερκίδα (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Με το αριστερό ξεκίνησε η διαδικασία των playoffs της SL2 για τον Μακεδονικό Νεάπολης καθώς γνώρισε την εντός ήττα από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Λεβαδειακό με σκορ 1-3.

Το αποτέλεσμα αυτό είχε ως άμεση συνέπεια να παραμείνει αμετάβλητη η βαθμολογική κατάσταση στον βόρειο όμιλο της SL2. Αυτή η εξέλιξη φέρνει την ομάδα της Βοιωτίας ένα βήμα εγγύτερα στην εξασφάλιση της ανόδου στην SL1. 

Στο αγωνιστικό κομμάτι οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν να προηγηθούν στα πρώτα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, αγωνιζόμενοι καθ'όλη την διάρκεια του με στόχο να κρατήσουν το υπέρ τους αποτέλεσμα. Αυτό επέτρεψε στην ομάδα της βορειοδυτικής Θεσσαλονίκης να αποκτήσει τον έλεγχο της αναμέτρησης, αδυνατώντας ωστόσο να πετύχει κάποιο γκολ. 

Το πολυπόθητο γκολ της ισοφάρισης ήρθε με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.

Όμως οι πανηγυρισμοί των οπαδών των γηπεδούχων δεν κράτησαν για πολύ, καθώς σε δύο διαδοχικές στιγμές η άμυνα των "πράσινων" ολιγώρισε, με τους ποδοσφαιριστές του "αυτοκράτορα της Στερεάς Ελλάδας" να κάνουν δύο και εμ συνεχεία τρία τα γκολ της ομάδας τους.

Στα αξιοσημείωτα γεγονότα της αναμέτρησης το "ρεσιτάλ ευρηματικότητας" των οπαδών της ομάδας της Νεάπολης αναφορικά με τα συνθήματα τους.

Ο λόγος για αυτό η διαιτητική εύνοια προς την ομάδα της Βοιωτίας τόσο στην τελευταία χρονικά αναμέτρηση των δύο ομάδων όσο και συνολικότερα στο πρωτάθλημα της SL2. Το ρεπερτόριο της "πράσινης" κερκίδας περιλάμβανε περιπαικτικές ιαχές για την φιλοξενούμενη ομάδα, όπως "Δωσ' στον Κομπότη πέναλτι" και "πέναλτι, πέναλτι". Μάλιστα δεν έλειψαν και ευρηματικές ατάκες προς τους αναπληρωματικούς ποδοσφαιριστές της ομάδας της Ρούμελης οι οποίο προθερμαίνονταν μπροστά τους.

Παράλληλα αν μπορεί να εξαχθεί κάποιο κέρδος για την ομάδα του Μακεδονικού Νεάπολης από των συγκεκριμένη αναμέτρηση, αυτό είναι ο παλμός της δυστυχώς ολιγάριθμης κερκίδας των "πράσινων". Ένας παλμός που θα μπορούσε να αποτελέσει σημαντική παρακαταθήκη για την συνέχεια της ομάδας και για την οπαδίκη συνοχή της. 

Βέβαια προκειμένου να συμβεί αυτό πρέπει να υπάρξουν και οι ανάλογες πρωτοβουλίες από την πλευρά της διοίκησης του συλλόγου. Πρωτοβουλίες προς της κατεύθυνση της σύνδεσης της ομάδας του Μακεδονικού με την τοπική κοινωνία της Νεάπολης, του Ρετζικίου και της Νέας Ευκαρπίας στην οποία βρίσκεται η έδρα του συλλόγου.

Σχόλια