Ρεπορτάζ/Νεάπολη: Όλη η γειτονιά σε ένα τραπέζι!

Από κοινού δείπνησαν οι γείτονες της οδού Μουδανιών στην Νεάπολη, στο πλαίσιο της δράσης «φθινοπωρινό τραπέζι γειτονιάς» που πραγματοποιήθηκε για ακόμα μια χρονιά από την «Πρωτοβουλία Γειτονιάς» της ομώνυμης οδού.

Η εν λόγω δράση αποτελεί κάτι το πρωτότυπο σε μια εποχή αποξένωσης που επιβάλει η ζωή στην πόλη.


Εξάλλου στόχος της ήταν η σύσφιξη των σχέσεων ανάμεσα στους γείτονες, παλιότερους αλλά και νεότερους.


Ως χώρος διεξαγωγής της επιλέχθηκε η οδός Μουδανιών, πίσω από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου από το σιντριβάνι της Νεάπολης μέχρι το υπόγειο πάρκινγκ κάτω από την πλατεία Γατσού.

Ο κόσμος άρχισε να συρρέει στο σημείο από νωρίς το απόγευμα με όσους το επιθυμούσαν να φέρνουν μαζί τους μαγειρευτά φαγητά.

Παράλληλα στον χώρο στήθηκαν και υπαίθριες ψησταριές από τα παρακείμενα καταστήματα.

Φυσικά απαραίτητη σε ένα τέτοιο συνοικιακό γλέντι ήταν και η μουσική υπόκρουση.

Για τον λόγο αυτό, αυτή συνοδεύτηκε από μουσικά σχήματα της περιοχής, ενώ μουσική έπαιζε και από καταστήματα εστίασης της περιοχής.


Στους κερδισμένους της βραδιάς και τα πιο απομακρυσμένα από το σημείο καταστήματα εστίασης, αφού με αφορμή την δράση αυτή, η κίνηση στους δρόμους της Νεάπολης πραγματοποιούνταν μέχρι αργά το βράδυ.

Τέλος ο δήμος Νεάπολης-Συκεών σύμφωνα με δελτίο τύπου που εξέδωσε, ενθαρρύνει ανάλογες πρωτοβουλίες στις γειτονιές και στέκεται αρωγός.


Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι το παρόν σε αυτή έδωσαν και ορισμένοι από τους πρόσφατα εκλεγμένους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους στην δημοτική κοινότητα Νεάπολης.


Πηγή: seleo.gr

Σχόλια