Φωτορεπορτάζ/Νεάπολη: Μια εγκαταλελειμμένη πλατεία υποβαθμίζει την γειτονιά!

Εικόνα εγκατάλειψης αποπνέει η πλατεία Γατσού πάνω από τον υπόγειο δημοτικό χώρο στάθμευσης στην Νεάπολη Θεσσαλονίκης. Πρόκειται μια "κρυμμένη" πλατεία μεταξύ του τοπόσημου της περιοχής που είναι το Ρολόι της Νεάπολης και του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου.

Η συγκεκριμένη περιοχή φιλοξενούσε κατά το παρελθόν το Αστυνομικό τμήμα Νεάπολης, μέχρι την στιγμή που (και) αυτό έφυγε από την πόλη.

Πλέον η εν λόγω γειτονιά φαίνεται να μαραζώνει, εξαιτίας και της "άχρωμης" εικόνας που παρουσιάζει η πλατεία. Υπερβολική τσιμεντοποίηση, έλλειψη χώρων πρασίνου και πλήθος κλειστών και εγκαταλελειμμένων καταστημάτων συνθέτουν το σκηνικό της περιοχής.




Μια κατάσταση εκ διαμέτρου αντίθετη με την εικόνα που παρουσιάζει το πρόσφατα αναπλασμένο πάρκο του Μακεδονικού στην περιοχή της κάτω Νεάπολης, στις συνοικίες Τρωάδα και Πυροπαθών Πλέον η περιοχή γύρω από αυτό έχει ζωοδοτηθεί εκ νέου, με αποτέλεσμα λόγω και της δραστηριοποίησης εκεί αρκετών επιχειρήσεων εστίασης να έχει μετατραπεί σε ένα νέο τοπόσημο.
Εν ολίγοις η ανάπλαση φέρνει ανάκαμψη!
Ευχής έργο οι εμπλεκόμενοι στα κοινά της πολης της Νεάπολης, εν όψει και των προσεχών δημοτικών εκλογών, να διαπιστώσουν το πρόβλημα και να καταθέσουν προτάσεις έτσι ώστε η νέα δημοτική αρχή να προβεί στην επίλυση του.







Σχόλια