Ρεπορτάζ: "Φεστιβάλ Καντίνας" το αστικό πανηγύρι της Δυτικής Θεσσαλονίκης! (φωτό+βίντεο)

Ξεκίνησε χθες βράδυ 22/11/2023 στο πρώην στρατοπέδου Μ. Αλεξάνδρου το Φεστιβάλ Καντίνας, μια σειρά εκδηλώσεων του Δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης, που τείνει να εξελιχθεί σε ετήσιο θεσμό στην Δυτική Θεσσαλονίκη.
Πρόκειται για ένα υπαίθριο φεστιβάλ γεύσεων αλλά και μουσικής που πραγματοποιήθηκε παρουσία πλήθους κόσμου. Στο πλαίσιο αυτού οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να γευτούν "φαγητά του δρόμου" από κινητά κατάστημα πώλησης φαγητού, τις γνωστές σε όλους καντίνες. 
Η διοργάνωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα Δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης και του Thessaloniki brand.
Παράλληλα στον χώρο πραγματοποιούνται και μουσικοχορευτικές και άλλες πολιτιστικές δράσεις, ενώ δεν λείπουν από αυτόν και οι υπαίθριοι μικροπωλητές.
Την έναρξη του μουσικοχορευτικού προγράμματος έκαναν χορωδίες και σύλλογοι παραδοσιακής μουσικής και χορών περιοχών της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα τραγούδησαν χορωδίες της  Νέας Ευκαρπίας και της Νέας Μαγνησίας Θεσσαλονίκης και χόρεψαν ο Λαογραφικός Σύλλογος Ευόσμου "Το Γαϊτάνι" και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μετεώρων Πολίχνης "Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος".
Με το "εναρκτήριο λάκτισμα" του φεστιβάλ να δίνεται από τον Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης και πρόεδρο της Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας κ. Λάζαρο Κυρίζογλου, ένα πραγματικό λαϊκό πανηγύρι αστικού τύπου ήταν πλέον σε εξέλιξη.
Η φετινή διοργάνωση ξεκίνησε με το φημισμένο σχήμα παραδοσιακής μουσικής "Τα Χάλκινα της Γουμένισσας".

Οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν εννιά μέρες, ενώ η είσοδος στον χώρο του πρώην στρατοπέδου Μεγάλου Αλεξάνδρου στα όρια μεταξύ Επταλόφου (Αμπελοκήπων) και Μενεμένης είναι δωρεάν.


.




 



Σχόλια