Ρεπορτάζ: Σε εξέλιξη το πανηγύρι της Νεάπολης η Βαλκανική Πλατεία!

Σε εξέλιξη βρίσκεται και φέτος, όπως και κάθε χρόνο η Βαλκανική Πλατεία, η ετήσια σειρά εκδηλώσεων που πραγματοποιείται στην Νεάπολη Θεσσαλονίκης υπό την αιγίδα του Δήμου Νεάπολης Συκεών.
Οι φετινές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται μια εβδομάδα μετά την αρχικά ορισθείσα ημερομηνία εξαιτίας της αναβολής λόγω κακοκαιρίας καθώς και στην σκιά της τεράστιας καταστροφής σε μεγάλο μέρος του Θεσσαλικού κάμπου  λόγω των πλημμυρών.
Πλήθος κόσμου κάνει την βόλτα του γίνονται στον χώρο των εκδηλώσεων, στην περιοχή του Στρεμπενιώτη πάνω από το Δημοτικό Στάδιο Νεάπολης, ενώ οι διαφορές συναυλίες διεξάγονται στον χώρο του Ανοιχτού Θεάτρου Νεάπολης.

Η σημερινή εκδήλωση στο Ανοιχτό Θέατρο Νεάπολης περιλάμβανε Ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς.

Σε αυτή συμμετείχαν το χορευτικό συγκρότημα του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Νεάπολης "Αγία Φωτεινή η Νεαπολίτις" καθώς και το χορευτικό συγκρότημα του Δήμου Νεάπολης - Συκεών.

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των τραγουδιών και των χορών που παρουσιάστηκαν ήταν η ανάδειξη των ομοιοτήτων τους με τα τραγούδια και τους χορούς των άλλων Βαλκανικών λαών. Αυτό έγινε με την απόδοση μέρους των στίχων στην Σλαβική γλώσσα.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε μετεξελισσόμενη σε πανηγύρι, όταν έπειτα από πρόσκληση προς τους θεατές, αυτοί έγιναν ένα με τους φίλους χορευτές, με συνέπεια να στηθεί ένα λαϊκό γλέντι.

 


Σχόλια