Φωτορεπορτάζ: Η καλή πόλη από την είσοδο της φαίνεται!

Η οδός Λαγκαδά αποτελεί την βόρεια είσοδο της Θεσσαλονίκης, ωστόσο από την περιοχή του Βαρδάρη μέχρι και τα Συμμαχικά νεκροταφεία αυτή έχει ντροπιαστική εικόνα, αφού εν αναμονή ανάπλασης παρουσιάζει στοιχεία εγκατάλειψης.
Με εξαίρεση το αναπλασμένο βόρειο τμήμα της η οδός Λαγκαδά στο τμήμα της από την αφετηρία της στα όρια του Δήμου Θεσσαλονίκης και σε εκείνο που διέρχεται και χωρίζει τους δήμους Αμπελοκήπων - Μενεμένης και Νεάπολης - Συκεών, παρουσιάζει εικόνα που παραπέμπει περισσότερο σε ζούγκλα πάρα σε κεντρική λεωφόρο αστικού κέντρου.

Με διπλό και τριπλο - σταθμευμένα αυτοκίνητα.
Τους αυτοσχέδιους δημόσιους χώρους στάθμευσης...
... Αλλά και τις αυτοσχέδιες μάντρες αυτοκινήτων προς πώληση, χωρίς να λείπουν και τα εγκαταλελειμμένα πέριξ του δρόμου αυτοκίνητα!
Έναν αποκαλυφθέντα αρχαιολογικό χώρο που έχει μετατραπεί σε... περιαστική ζούγκλα!
Ακατοίκητα κτήρια που λειτουργούν ως εστίες μόλυνσης!
Την μισογκρεμισμένη παλιά περίφραξη του Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής.
Έναν χώρο για κατασκευή σχολείου που λειτουργεί ως ελεύθερος χώρος στάθμευσης τις τελευταίες... δύο δεκαετίες!
Και τέλος την μετατροπή του οδοστρώματος σε ζούγκλα με τα αγριόχορτα να έχουν μεγαλώσει επικίνδυνα!
Όπως γίνεται αντιληπτό η κατάσταση στην οποία βρίσκεται μια από τις κεντρικότερες λεωφόρους της Θεσσαλονίκης, εκτός από ντροπιαστική είναι και επικίνδυνη για την δημόσια υγεία. Ιδιαίτερα αν ληφθούν υπόψη και οι υψηλές θερμοκρασίες λόγω καλοκαιριού, οι κίνδυνοι είναι εμφανείς.
Ευελπιστούμε οι αρμόδιες αρχές και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να διαπιστώσουν το πρόβλημα και να προβούν στην επίλυση του.

Σχόλια