Ρεπορτάζ: Πολιχνιώτες μιλούν για τον Φοίνικα Πολίχνης

Ανεβαίνοντας κάποιος την οδό Λαγκαδά πίσω από το Μητροπολιτικό πάρκο Παύλου Μελά, βρίσκεται η περιοχή της Πολίχνης, καμάρι της οποίας σε αθλητικό επίπεδο, είναι η ομάδα της ο Φοίνικας Πολίχνης.

Η Πολίχνη είναι μια προσφυγική και εργατική περιοχή του πολεοδομικού συγκροτήματος ενώ αποτελεί και ένα από τα τοπόσημα του, σε επίπεδο διασκέδασης, με πολλές επιχειρήσεις καφέ και εστίασης να δραστηριοποιούνται εκεί.

Ο λόγος για τον οποίο μεταβήκαμε στην περιοχή αυτή, ήταν η ομάδα - εκπρόσωπος της, ο Φοίνικας Πολίχνης, σε μία ημέρα μάλιστα που αντιμετώπισε την αντίστοιχη της Αναγέννησης Επανομής, για την Α1 κατηγορία του πρωταθλήματος της Ε.Π.Σ.Μ..

Για τον σκοπό αυτό, δηλαδή για την σύνδεση πόλης και ομάδας μίλησαν στο NWSalonica ορισμένοι από τους παριστάμενους στις κερκίδες του γηπέδου της Πολίχνης. Συγκεκριμένα ένας από αυτούς, ο κ. Γιώργος, του οποίο ο για παίζει στον Φοίνικα Πολίχνης, δήλωσε ότι ο κόσμος στηρίζει την ομάδα και πηγαίνει και στους εκτός έδρας αγώνες. Ωστόσο ήταν αρκετά συγκρατημένος ως προς το αν η ομάδα μπορεί να διεκδικήσει άνοδο στην Γ Εθνική λέγοντας "Ποδοσφαιριστές, παιδιά έχει, αλλά θέλει και πιο έμπειρους...". Στον αντίποδα ο κ. Αλέξανδρος δηλώσε ότι για να επιτύχει η ομάδα να συσπειρώσει γύρω της τον κόσμο της περιοχής πρέπει να επενδύσει σε νέους ποδοσφαιριστές, κάτι το οποίο δεν κάνει σε ικανοποιητικό για εκείνον βαθμό, ενώ τεκμηρίωσε αυτή του την άποψη αναφερόμενος στην δυναμική νεανική παρουσία στις κερκίδες λέγοντας "Η νεανική κερκίδα έρχεται γιατί είναι κάποιοι νέοι στον πάγκο, είναι φίλοι των παιδιών...", για να συνεχίσει "Σίγουρα είναι θέαμα με το οποίο ξεσκάμε και εμείς οι θεατές, αλλά νομίζω προσεγγίζεις πάντα πιο καλά το άθλημα όταν η ομάδα έχει το ίδιο συναίσθημα Με τον φίλαθλο, πρέπει να επενδύσει στους νέους". Με τα λεγόμενα του πατέρα τους συμφώνησαν και οι δύο γιοι του, ο Άγγελος και ο Γιώργος, δηλώνοντας ότι ήρθαν στο γήπεδο για να δουν τον ξάδερφο τους τον Μανώλη.

Επιπλέον ενδιαφέρον είχε και η τοποθέτηση του και για την κατάσταση του γηπέδου της Πολίχνης "Θέλει δουλειά, θέλει... Γιατί νομίζω ότι το επίπεδο του ποδοσφαίρου πάντα έρχεται και από το επίπεδο του γηπέδου...".

Για να ενθαρρύνουν συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές παραβρέθηκαν στο γήπεδο, τόσο ο κ. Σταύρος, ο οποίος όπως είπε παρακολουθεί την ομάδα τα τελευταία δύο χρόνια, όσο και ο κ. Κυριάκος. Από την πλευρά του ο πρώτος ανέφερε ότι η τοπική κοινωνία στηρίζει την ομάδα. Ενώ ο δεύτερος ανήκε στους "φιλοξενούμενους" οπαδούς καθώς ήταν στο γήπεδο για να υποστηρίξει τον εγγονό του που αγωνίζονταν με την ομάδα της Αναγέννησης Επανομής. Κατά σύμπτωση μάλιστα, ο εγγονός του πέτυχε και δύο γκολ κατά την διάρκεια του αγώνα.

Ακόμα για την ομάδα της περιοχής μίλησαν και μια παρέα παιδιών από τους πιο ένθερμους οπαδούς "ultras" του Φοίνικα Πολίχνης, ο Αναστάσης, ο Αντώνης και ο Βασίλης. Συγκεκριμένα ανέφεραν ότι στηρίζουν την ομάδα "... Είναι κάτι παραπάνω από ομάδα! Οικογένεια!", ενώ θετικά απάντησαν ως προς την γενικότερη στήριξη της τοπικής κοινωνίας στην ομάδα, σε αντίθεση με την εκτίμηση τους για την αγωνιστική απόδοση της ομάδας και για το αν αυτή μπορεί να διεκδικήσει την άνοδο, λέγοντας ότι αυτό είναι δύσκολο να συμβεί φέτος και ότι ελπίζουν να συμβεί από την επόμενη χρονιά. Δεν παρέλειψαν ωστόσο να αναφερθούν και στην κατάσταση του γηπέδου δηλώνοντας ότι με στις κερκίδες δεν υπάρχουν προβλήματα αλλά ο αγωνιστικός χώρος χρειάζεται λίγο καλύτερη συντήρηση, για να αποδίδουν καλύτερα οι ποδοσφαιριστές.

Αρκετά πιο αισιόδοξες τοποθετήσεις έκαναν και τρεις από τους μικρούς φίλους αλλά και μέλη των ακαδημιών της ομάδας, ο Γιώργος, ο Τάσος και ο Δημήτρης, με τις εκτιμήσεις τους για τις επιδόσεις της ομάδας να φτάνουν κατά σειρά μέχρι και στην SL1!

Φυσικά δεν θα μπορούσε να παραληφθεί και η παρουσία ενός τετράποδου οπαδού του Φοίνικα Πολίχνης στο γήπεδο!

Το βέβαιο είναι ότι οι τοπικές κοινωνίες επιθυμούν να στηρίξουν τις ομάδες τους. Το ερώτημα είναι αν οι ομάδες κάνουν προσπάθειες να προσεγγίσουν τις τοπικές κοινωνίες με όρους 21ου αιώνα.

Σχόλια