Αφιέρωμα SL2: Με τον ανταγωνισμό για την άνοδο στα ύψη

Με τον ανταγωνισμό στα ύψη εκκινά το 2024 στην SL2, με την κατάκτηση της πρωτιάς καθώς και την είσοδο στα playoffs και στους δύο ομίλους να αποτελεί μια ιδιαίτερα ρευστή πραγματικότητα.

Παράλληλα το νέο έτος βρίσκει την δεύτερη Εθνική κατηγορία της χώρας, σε ικανοποιητική κατάσταση αναφορικά με τα τηλεοπτικά της δικαιώματα, αφού έχει υπάρξει συμφωνία μετάδοσης των αγώνων με τον τηλεοπτικό σταθμό action24, ενώ εξακολουθεί να χρησιμοποιείται για αυτό τον σκοπό και η διαδικτυακή πλατφόρμα της κατηγορίας.

Σχετικά με το αγωνιστικό κομμάτι, στον βόρειο όμιλο, για την πρώτη θέση διαγκωνίζονται η ΑΕΛ και ο Λεβαδειακός, ενώ έπονται με μικρές βαθμολογικές διαφορές οι Μακεδονικός Νεάπολης, Αναγέννηση Καρδίτσας, Νίκη Βόλου και Ηρακλής Θεσσαλονίκης, με τις Β ομάδες του ΠΑΟΚ και τις ΑΕΚ να αποτελούν το "όριο" που χωρίζει τους διεκδικητές της ανόδου στην SL1 από τις υπόλοιπες ομάδες της κατηγορίας. οι οποίες και θα προσπαθήσουν μέσω και των playouts να αποφύγουν την θέση που οδηγεί στον υποβιβασμό στην Γ Εθνική κατηγορία, ενώ έχει ήδη υποβιβαστεί ο Αλμωπός Αριδαίας, ο οποίος έχει αποσυρθεί από το πρωτάθλημα. Με την διεκδίκηση της κορυφής του ομίλου να αποτελεί μονομαχία ανάμεσα στην "Βασίλισσα της Θεσσαλίας" και τον "Αυτοκράτορα της Στερεάς Ελλάδας", έκπληξη του ομίλου αποτελεί η ομάδα του Μακεδονικού Νεάπολης καθώς βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, παίζοντας μάλιστα αρκετά θελκτικό ποδόσφαιρο ιδιαίτερα εντός έδρας. Επιπλέον ελπιδοφόρα ξεκινά η νέα χρονιά για τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης, αφού στον "γηραιό", μετά την συμμετοχή στην διοίκηση της ομάδας του κ. Μονεμβασιώτη, έχουν αρχίσει να καταστρώνουν τα πλάνα τους για την διεκδίκηση της ανόδου αν όχι την φετινή την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Στον αντίποδα απογοητευτική σε σχέση με την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο φαίνεται πως είναι η εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα του του ΠΑΟΚ Β, κάτι που ίσως σχετίζεται με την αλλαγή προπονητή με τον τότε τεχνικό ηγέτη του "δικέφαλου του βορρά" κ. Στέλιο Μαλεζά να βρίσκεται πλέον στο γήπεδο της Νέας Ευκαρπίας και τους "πράσινους" της Νεάπολης.

• Η ΠΑΕ Αλμωπός Αριδαίας αποβλήθηκε με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League 2 στις 29.09.2023

Από την άλλη πλευρά στον νότιο όμιλο η ρευστότητα της βαθμολογίας είναι μεγαλύτερη, καθώς την δεδομένη χρονική περίοδο η διαφορά μεταξύ των πρώτων έξι ομάδων και συγκεκριμένα των Athens Kallithea, ΑΟ Χανιά, Διαγόρα Ρόδου, ΠΣ Καλαμάτας, ΓΣ Ηλιούπολης Αττικής και Ιωνικού Νίκαιας, βρίσκεται στον έναν βαθμό. Από εκεί και κάτω οι υπόλοιπες ομάδες θα προσπαθήσουν να εξασφαλίσουν την παραμονή τους στην κατηγορία. Σε αγωνιστικό επίπεδο απογοητευτική είναι η εικόνα της "μαύρης θύελλάς" η οποία δεν φαίνεται να δικαιώνει τον τίτλο του "φαβορί" για την άνοδο στην SL1, αλλά και της Παναχαϊκής η οποία φαίνεται πως έχει "κολλήσει" στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, ενώ σε πτώση βρίσκεται και η ομάδα του ΑΟ Αιγάλεω. Αντίθετα εκ διαμέτρου αντίθετη είναι η εικόνα που παρουσιάζουν τόσο η ομάδα των Χανίων, όσο και εκείνη της Καλλιθέας, οι οποίες κάνουν όνειρα ακόμα και για άνοδο στην κορυφαία Εθνική κατηγορία της χώρας, ενώ έκπληξη αποτελεί η παρουσία του Διαγόρα Ρόδου μεταξύ των πρώτων ομάδων του ομίλου.

• Στην ΠΑΕ Ολυμπιακός Β έχουν αφαιρεθεί δέκα (10) βαθμοί, μετά τις αποφάσεις 56/2023, 73/2023 του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Οργάνου της Super League 2 και τις αποφάσεις 21/2023, 27/2023 της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ,

Ο πίνακας των πρώτων σκόρερ της κατηγορίας έχει ως εξής:
1
Giannis Loukinas
Centre-Forward
Greece32Athens Kallithea12
2
Gael Acosta
Left Winger
Mexico31PS Kalamata12
3
Andreas Tatos
Attacking Midfield
Greece
Albania
34PS Kalamata11
4
Michalis Manias
Centre-Forward
Greece33Diagoras Rodou12
5
Fabricio Pedrozo
Left Winger
Argentina31AE Larisa13
6
Kristjan Kushta
Centre-Forward
Albania
Greece
26Iraklis Thessaloniki13
7
Georgios Manalis
Centre-Forward
Greece28PAE Chania12
8
Manolis Rovithis
Left Winger
Greece31AO Giouchtas12
9
Georgios Lleshaj
Right Winger
Greece
Albania
24Diagoras Rodou9
10
Josete Miranda
Left Winger
Equatorial Guinea
Spain
25Niki Volou7


Σχόλια