Ρεπορτάζ/Νεάπολη: Η ενορία ως συνεκτικό στοιχείο της κοινωνίας

Εκκλησία, κοινωνικά προσώπων, αυτός είναι ο ρόλος της ενορίας, κάτι που φαίνεται να επιτυγχάνεται στην Νεάπολη και τον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου με τις ποικίλες πολιτιστικές δράσεις που αυτός διοργανώνει.

Μια από αυτές ήταν και η σημερινή, επ’ αφορμή του εορτασμού της Σύναξης των τριών τοπικών Αγίων. Υπό αυτό το πλαίσιο μετά την Θεία Λειτουργία και την Λιτανεία την ιερών λειψάνων, ακολούθησε μουσικοχορευτική εκδήλωση, μπροστά από τον ιερό ναό. Σε αυτή συμμετείχαν το χορευτικό του ιερού ναού “Αγία Φωτεινή η Νεαπολίτις”, η Ποντιακή Εστία Νεάπολης, ο σύλλογος γυναικών Νεάπολης και ο Σύλλογος Κρητών Βρακοφόρων Μακεδονίας. Την εκδήλωση μουσικά έντισε το συγκρότημα του Γιώργου Σφακιανάκη, μέλη του οποίου είναι οι:

Γιώργος Σφακιανάκης: Λύρα

Γιώργος Πλαζομίτης: Λαούτο

Νίκος Τσακνάκης: Κιθάρα

Κώστας Πηλίδης: Κρουστά

Επιπλέον μαζί τους τραγούδησε και ο εφημέριος του ναού π. Ελευθέριος Κουτσαυτάκης.

Όπως ήταν φυσικό το κλίμα στο κέντρο της Νεάπολης ήταν γιορτινό θυμίζοντας μάλιστα λαϊκό πανηγύρι. Σε αυτό συνέβαλε αφενός η μαζική παρουσία κόσμου, μεταξύ των οποίων και ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών κ. Σ. Δανιηλίδης καθώς και βουλευτές και πολιτευτές της Θεσσαλονίκης. Αφετέρου οι παρουσία στο σημείο πλανόδιων μικροπωλητών.


Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχη δράση έχει προγραμματιστεί και αύριο 6 Νοεμβρίου στις 19:00 το απόγευμα στην Μονή Λαζαριστών.


Πηγή: seleo.gr

Σχόλια