Φωτορεπορτάζ/Νέα Πολιτεία Ευόσμου: Ένα νεόδμητο "κουφάρι"!

 

Άνωθεν της δυτικής περιφερειακής οδού της Θεσσαλονίκης βρίσκεται η Νέα Πολιτεία Ευόσμου, μια αναπτυσσόμενη περιοχή που ωστόσο η ανάπτυξη της σταμάτησε με την έλευση της οικονομικής κρίσης και το τέλος της ανοικοδόμησης. Σε αυτή υπάρχει και το "κρυμμένο" ημιτελές γήπεδο της περιοχής.

Πρόκειται για ένα γήπεδο - "κουφάρι". Συνεπώς όπως αναγράφεται και στην πινακίδα έξω από αυτό, αλλά και σύμφωνα με ορισμένα ρεπορτάζ που έχουν δημοσιευθεί κατά διαστήματα για την περιοχή, ξεκίνησε να κατασκευάζεται στο πλαίσιο των Ολυμπιακών αγώνων του 2004, μετά από αυτούς (sic)!
Έκτοτε αυτό παραμένει ημιτελές, παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει και γίνονται κατά περιόδους για την ολοκλήρωση του και την χρήση του (και) από την ομάδα του Ευόσμου, τον Αγροτικό Αστέρα. Επιπλέον αξίζει να σημειωθεί και το γεγονός ότι στον χώρο του νυν γηπέδου του Αγροτικού Αστέρα, σύμφωνα με τις σχετικές μελέτες, προβλέπεται η κατασκευή της στάσης "Κορδελιό" της επέκτασης προς τα δυτικά του Μετρό Θεσσαλονίκης. Μοιραία η πρόβλεψη είναι αυτό να γκρεμιστεί και η ιστορική ομάδα της δυτικής Θεσσαλονίκης να μείνει "άστεγη". Η πραγματικότητα αυτή είναι τραγικά απογοητευτική, ιδιαίτερα αν λάβουμε υπόψη μας ότι αυτή συμβαίνει σε μια χώρα στην οποία κατασκευάζεται ένα γήπεδο την δεκαετία, αλλά και σε ένα αστικό κέντρο με έλλειμμα αθλητικών εγκαταστάσεων.


Σχόλια