Μια εξαιρετική χρόνια, που χάλασε στο τέλος! Αναζητώντας την αιτία!




    Άδοξα καταλήγει μια εξαιρετική αγωνιστική περίοδο για την ομάδα του Μακεδονικού Νεάπολης, κατά την διάρκεια της οποίας βρισκόταν σχεδόν σταθερά στην κορυφή της βαθμολογίας του δεύτερου ομίλου της Γ Εθνικής.

    Φαίνεται να εξασθενεί το όνειρο της ανόδου του Μακεδονικού Νεάπολης στην SL2 μετά την εκτός έδρας ήττα του στην Λευκίμμη της Κέρκυρας από την ομώνυμη ομάδα. Παρόλα αυτά όμως το βασικό ερώτημα που προκύπτει είναι αν μπορούσε πραγματικά η ομάδα του Μακεδονικού να διεκδίκησει πραγματικά την άνοδο της στην SL2. Η ιστορική εξέλιξη των γεγονότων απέδειξε ότι κάτι τέτοιο ήταν μάλλον ανέφικτο. Και ο βασικότερος λόγος που οδηγεί σε αυτή την διαπίστωση είναι το γεγονός ότι δυστυχώς η ομάδα είναι "Μακεδονικός" και όχι "Μακεδονικός Νεάπολης", κάτι που αποδεικνύεται και από την ομάδα που τερμάτιζει στην πρώτη θέση, η οποία είναι η "Κοζάνη F.C.". Επομένως η πρωταθλήτρια του δεύτερου ομίλου της Γ Εθνικής Κατηγορίας καθώς και μια εκ των διεκδικητών της άνοδου μέσω playoffs στην SL2  είναι η ομάδα της πόλης της Κοζάνης. Συνεπώς το νέο ερώτημα που προκύπτει είναι το ποιας πόλης εκπρόσωπος είναι Μακεδονικός.

    Το βέβαιο πλέον είναι ότι το στοίχημα για το μέλλον της ομάδας του Μακεδονικού είναι το αν και κατά πόσο θα καταφέρει να αποκτήσει ταυτότητα και οπαδική βάση συνδεόμενος με μια τοπική κοινότητα. Συμπεράματικά ο μόνος δρόμος προς την αγωνιστική πρόοδο της ομάδας του Μακεδονικού είναι η μετατροπή του από "Μακεδονικό" σε "Μακεδονικό Νεάπολης". 

Σχόλια